Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

MPN pleit voor hogere begraafplaatsrechten

NIEUWKOOP – De Midden Partij Nieuwkoop pleit voor het verhogen van de begraafplaatsrechten. Gemeenteraadslid Jan Tersteeg hekelde het feit, dat deze tarieven vier jaar lang hetzelfde zijn gebleven.
Hij vond, dat de gemeente zo opdraait voor de helft de kosten van iedere begrafenis. ´We subsidieren als overheid een bepaalde vorm van het ter aarde stellen van het lichaam. Het begraven subsidieren we met 50%, maar het cremeren niet.´ Ook het feit dat grafplekken meer ruimte innemen dan urnpotjes bevestigde de gedachtegang van Tersteeg, dat de begraafplaatsrechten omhoog kunnen. Fractievoorzitter Elias van Belzen (SGP) constateerde: ´ Uw verkiezingsbelofte staat genoteerd. Blijkbaar gaan bij u de begraafplaatskosten omhoog als u in het college komt.´