Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 juli 2014

Roeffen vertegenwoordigt Zuid-Holland

OEGSTGEEST – Wethouder Jos Roeffen (LO) zit de komende vier jaren namens heel Zuid-Holland in de Alderstafel. Hij vertegenwoordigt daarin het zogeheten ‘buitengebied’ van Schiphol; de steden en dorpen rond de luchthaven die regelmatig tot zeer vaak last hebben van de met veel lawaai passerende vliegtuigen. De Alderstafel adviseert Staatssecretaris Mansveld en de Tweede Kamer over de ontwikkelingen en milieu-effecten van Schiphol.
Roeffen volgt een wethouder van de gemeente Castricum op, die deze taak tot voor kort op zich nam. Het is zijn taak om de belangen van de inwoners in Zuid-Holland zo goed mogelijk te verdedigen. Gemakkelijk zal dat niet zijn, want hij moet opboksen tegen / overleggen met het management van Schiphol, dat het liefst zo veel mogelijk vliegtuigen van en naar de luchthaven wil krijgen en de vertegenwoordigers van de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Haarlemmermeer. Zij willen namelijk graag zoveel mogelijk vliegtuigen laten vertrekken via de zuidelijke start- en landingsbanen, zodat de vliegtuigen over Zuid-Holland gaan en niet over Noord-Holland.
Andere deelnemers die ook praten over zaken als ruimtelijke ordening en veiligheid, zijn het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en bewonersvertegenwoordigers. In 2015 gaat de Alderstafel op in de Omgevingsraad Schiphol (ORS). Die ORS bepaalt uiteindelijk het maximum aantal vliegbewegingen dat voor Schiphol per jaar is toegestaan en welke routes die vliegtuigen moeten afleggen.