Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 oktober 2015

Zelf strooien bij gladheid

LISSE – De Meerlanden gaat niet in de woonwijken strooien, als de straten glad zijn. Dat maakte het college van burgemeester en wethouders bekend op dinsdag 20 oktober. Doorgaande wegen, busroutes, fietspaden en wijkontsluitende wegen worden bij vorst nog wel behandeld met zout en sneeuwborstels.

Maar in de woonwijken zelf wordt dus niet gestrooid. Volgens het gemeentebestuur is het 'ondoenlijk en minder effectief' om overal binnen de gemeente te strooien. Bovendien werkt strooizout alleen als er daarna ook veel verkeer gebruik maakt van de betreffende weg. De weggebruikers in de woonwijken wordt geadviseerd om met hun auto zó te rijden, dat ze in de kortst mogelijke tijd op een weg komen, die onderdeel is van een strooiroute. Ook al kan het zijn, dat hier een stukje voor moet worden omgereden. Het college roept de mensen daarnaast op om hun eigen stoep sneeuwvrij te houden. En het liefst ook nog te helpen met de buren die dat zelf niet kunnen.