Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 oktober 2015

Zoektocht naar de waarheid

OEGSTGEEST – Fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal) heeft zich vastgebeten in het aanstaande ontslag van gemeentesecretaris Wim van Tuijl. Officieel is de gemeentesecretaris nog met ziekteverlof, maar uit een op 15 oktober verzonden geheime raadsmededeling lijkt het er op, dat er nog veel meer aan de hand is. Zo zou er 'verschil van inzicht' bestaan 'over de koers van de gemeente'. Dee bewuste raadsmededeling heeft Van den Ouweelen er toe aangezet om vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders.

Hij wil weten wat de onderbouwing is om de werkrelatie met Van Tuijl te beëindigen en wat de financiële consequenties hiervan zijn voor de gemeente. Dan gaat het om mogelijk doorbetaling van loon, ontslagvergoeding en de kosten om de gemeentesecretaris te vervangen. Het gemeentebestuur gaat deze vragen binnen enkele weken beantwoorden en dan moet er ook duidelijkheid komen op de vraag wanneer de ontslagprocedure definitief afgerond zal zijn.

Van Tuijl kwam in 2011 naar Oegstgeest, omdat hij zich positief had onderscheiden tijdens een ambtelijke afdelingsfusie van de gemeenten Voorschoten en Wassenaar. Zo ver wil Oegstgeest niet gaan en ook en gemeentelijke fusie is uit den boze.