Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2015

Angst voor partyboten

KAAG – Een nieuwe steiger op het perceel Julianalaan 29 komt op een iets andere plek, dan eerst was ingetekend. Dit zorgt volgens de gemeente voor een vergroting van de doorgang en verbetering van de aanleggelegenheid. Een naastwonende familie had hier een bezwaar tegen ingediend, omdat de angst bestaat dat grote 'partyschepen' daar kunnen gaan afmeren, met veel overlast van boten en luidruchtige personen tot gevolg.


Maar het college van burgemeester en wethouders is het niet eens met de bezwaren. Zo gaat het bedrijf dat eigenaar wordt van de steiger een kaasmuseum en boerderijwinkel beheren. Ook past de steiger in de wens van het college om Kaag en Braassem als recreatiegemeente te laten profileren. Volgens een ambtelijk advies is er 'op basis van de bestaande bedrijvigheid geen enkele aanleiding om een grote toename van overlast als gevolg van boten en personen te verwachten.'