Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2015

Voetbalclub en tennisvereniging ondertekenen akkoord met Vibu



JOEP DERKSEN

LEIMUIDEN – De voetbalvereniging Kickers, de tennisvereniging Leimuiden en Vibu projectontwikkeling hebben de handen ineen geslagen om niet alleen huizen te realiseren, maar tegelijkertijd ook een kunstgrasveld voor de Kickers en een extra veld voor de tennisvereniging te creëren. Donderdag 17 december ondertekenden ze een contract, waarbij de klaargezette petit-fourtjes prima smaakten.

De ondertekenaars waren wethouder Yvonne Peters (VVD), Fred Wagenaar (Vibu), Wim Buskemolen, voorzitter Kickers '69 en Ed Fallaux, voorzitter Tennisvereniging. Buskemolen licht toe wat de voordelen van deze overeenkomst zijn voor zijn vereniging. 'We hebben nu 539 leden en vier velden, waarvan er één als trainingsveld gebruikt wordt. Door de vele regen moeten we vaak wedstrijden en trainingen aflasten. Straks hebben we drie wedstrijdvelden, waarvan één kunstgrasveld. Hierop kun je trainingen en wedstrijden bijna voor 100% voortzetten.' Dat de voetbalclub nu één veld minder krijgt, zou opgevangen kunnen worden door het feit dat het nieuwe veld van kunstgras is, zo stelde de voorzitter.

Ook Fallaux is blij: zijn tennisvereniging krijgt er juist een extra tennisbaan bij. Hierdoor hoeft de vereniging geen ledenstop meer te hanteren en komen er meer mogelijkheden om vrij te tennissen. De club wordt nog niet actief met padelbanen; een snel groeiende sport in Nederland, maar wel komt er een 'minibaan' bij, aldus Fallaux.

Als er niet te veel bezwaren zijn, kan het bestemmingsplan in 2016 of 2017 vastgesteld worden en de woningen in de voorverkoop verkocht worden. Wanneer alles meezit, dan kan het voetbalveld er al in september 2017 liggen, zo hoopt Buskemolen. Mocht het bestemmingsplan echter niet aangenomen worden door de gemeenteraad of een rechterlijke macht een streep zet door de afspraken, dan gaat het hele plan niet door.


Maar Wagenaar heeft er veel vertrouwen in, dat alles goed komt. De stortplaats wordt aangepakt en in het gebied komen 104 nieuwe woningen – waarvan 30% sociaal, zo is de bedoeling. 'Het is een prachtig plan en we moeten er met z'n allen voor gaan. Als het bestemmingsplan is goedgekeurd, dan gaat op 1 juli 2017 een schep in de grond en worden de gronden uiterlijk 2019 afgenomen (van de gemeente, JD).' Ook Peters is blij met de overeenkomst, al waarschuwt ze wel dat hiermee niet alle problemen zijn opgelost. 'We hebben nog wel een uitdaging om dat bestemmingsplan door de raad te krijgen. Niet iedereen staat te juichen. Er is werk om het draagvlak te vergroten. Maar ik ben blij met de kwaliteitsimpuls die Leimuiden hier mee gaat krijgen.'