Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2016

Genoeg woningen voor statushouders

LISSE – Nog één statushouder moet een eigen huis krijgen en dan zit de gemeente helemaal op schema, waar het gaat over het onderbrengen van die voormalige vluchtelingen. Met enige trots kondigde wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) dit nieuws aan, woensdag 15 juni tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën. Hij complimenteerde woningbouwcorporatie Stek voor het feit, dat zij er voor gezorgd hebben, dat tientallen statushouders zo snel in een sociale woning konden komen te wonen.

Maar fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD) vroeg zich af of het onderbrengen van die statushouders ook 'nadelige gevolgen heeft voor onze gewone woningzoekenden?' Dit moest Nieuwenhuis wel beamen: 'Plaatsing van statushouders geeft druk op de woningvoorraad.' Wel wordt er onderscheid gemaakt tussen de woningen waar statushouders en de eigen inwoners in eerste instantie voor in aanmerking komen. De wethouder: 'We hebben gevraagd aan Stek te zorgen voor lokaal maatwerk. Als mensen doorschuiven, en een eengezinswoning vrij komt, dan moet die niet meteen naar een statushouder gaan, maar naar woningzoekenden in Lisse. Kleine één- en tweekamerappartementen kunnen naar de statushouders gaan.' De gemeente is van plan om in de tweede helft van dit jaar een aantal statushouders onder meer onder te brengen aan de Achterweg.


Tekst: Joep Derksen