Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2016

18 miljoen uit Nuonreserves voor uitvoeren coalitieplannetjes

NOORDWIJK – Het college van burgemeester en wethouders vraagt de mogelijkheid om maximaal achttien miljoen euro aan opgepotte Nuon-reserves te gebruiken om coalitiewensen te realiseren. Na jaren van bezuinigen en belastingverhogingen heeft de gemeente nog altijd 43 miljoen euro aan die Nuongelden over. Aangezien er over twee jaar nieuwe gemeenteraadsverkiezingen zijn, is het nu dus de tijd om alle gewenste coalitieplannetjes alsnog uit te voeren. De politiek sprak hier dinsdag 14 juni over tijdens de vergadering van de raadscommissie.


De coalitiepartijen vonden het prima om zoveel geld uit de reserves te halen. Volgens Elvader (Puur Noordwijk) trekt de gemeente toch geen rente van die 43 miljoen euro. 'Dus moet je met dat geld iets anders doen.' Ook raadslid Koppel (PvdA/GroenLinks) vond het prima om een deel van de Nuonreserves te gebruiken 'om coalitiewensen te verwezenlijken'. De LSNZ ging hier in mee. Maar hun collega Alkemade (CDA) vond, dat er wel 'een paar tandjes af mogen van de ambities'. De VVD ondersteunde dit pleidooi. Wethouder Gerben van Duin liet weten, dat het niet zeker is, dat die 18 miljoen ook echt opgesoupeerd worden. 'Er zijn allerlei manieren om de coalitiewensen te financieren.' Bijvoorbeeld uit de parkeerinkomsten of andere gemeentelijke belastingen.