Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 augustus 2016

Drie ton voor vernieuwbouw De Spartaan

LISSE – Het college wil 300.000 euro geven aan Atletiekvereniging De Spartaan, zodat deze vereniging haar gebouw kan opknappen. Volgens een ingediende begroting van de sportclub dragen de leden ook een steentje bij. Met behulp van onder meer zelfwerkzaamheden zou voor 120.000 euro aan gebouwaanpassingen uitgevoerd kunnen worden. Dat brengt het totaal aan opknapkosten op 420.000 euro.


Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) liet dinsdag 16 augustus weten, waarom het college vindt, dat De Spartaan deze eurotonnen moet krijgen. 'De Spartaan, die behoort tot de tien grootste atletiekverenigingen van Nederland, heeft een verouderde accommodatie, met te weinig kleed-, douche- en krachtruimte om hun activiteiten op een goede manier uit te kunnen voeren. Een ruimte voor dopingcontrole ontbreekt ook en dat is tegenwoordig verplicht om te hebben.' Als de gemeenteraad instemt met deze investering, zit ook De Spartaan er weer goed bij. Ruigrok: 'Dan zijn alle sportaccommodaties in ons dorp weer op een prima niveau'.