Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 augustus 2016

Illegale detailhandel aangepakt

LISSE – De gemeente gaat flink handhaven op de aanwezigheid van illegale detailhandel op de bedrijventerreinen Dever en Meer en Duin. Ook ongewenste dienstverleningspraktijken als Thaise massage moeten daar tot het verleden behoren, zo maakte wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) dinsdag 16 augustus bekend.

Het college gaat het bestemmingsplan voor de beide bedrijventerreinen 'herzien'. Hiervoor is ook overleg geweest met onder meer ondernemers, pandeigenaren en de Provincie Zuid-Holland. Ruigrok: 'We gaan uit van een conserverend beleid en gaan ongewenste dingen verbieden, zoals illegaal wonen. We willen ook geen detailhandel op deze bedrijventerreinen; die horen in het winkelcentrum te zitten. Dus Action is in onze ogen ongewenst, maar die kunnen we daar niet zomaar weghalen. Maar zodra ze uit het huidige pand gaan, zullen we kijken hoe we kunnen voorkomen dat een gelijksoortige winkel er komt. Andere detailhandel die daar niet legaal zit, gaan we aanpakken.'

Als de gemeenteraad instemt met het nieuwe bestemmingsplan, wordt het wel mogelijk om zogeheten 'pick up points' te realiseren op Dever en Meer en Duin. Dat zijn plekken, waar particulieren en bedrijven hun via internet bestelde goederen kunnen ophalen. Ruigrok: 'Pick up points worden niet expliciet verboden. Maar we gaan kijken hoe we iets kunnen doen met Thaise massage. Het is niet iets, wat we op een industrieterrein willen hebben.' In het nieuwe bestemmingsplan verdwijnt de bedrijfsfunctie op het pand van Zwets & Zeitlinger, zodat daar mogelijk een asielzoekerscentrum in kan komen. Maar wel wordt de voorwaarde ingebouwd, dat de bedrijfsfunctie op dit pand na vijf jaar weer terug komt.


Joep Derksen