Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2016

Stranddeel verboden voor mensen

NOORDWIJK > Binnenkort mogen inwoners op een deel van het Noordwijkse strand niet meer langs de waterkant lopen. Op die manier krijgen zeehonden en vogels vrij spel om zich over een lengte van drie kilometer vrijuit te begeven. Het stranddeel, waar het wandel-, fiets- en paardrijdgebod geldt, is Noordvoort; op de grens van Noordwijk en Zandvoort.

Tijdens de vergadering van de raadscommissie van dinsdag 22 november verstrekte Wouter Vroom, landschapsarchitect van Architectenbureau Lindenloof hierover meer informatie. De strook 'Verboden voor mensen' komt op 1,5 kilometer strand op het Noordwijkse en 1,5 kilometer strand op het Zandvoortse deel te liggen. Er worden grote palen geplaatst, die wandelaars naar de hoger gelegen zeereep moeten leiden. Halverwege, op de plek waar de provinciegrens ligt, wordt een zitplek gemaakt, zodat mensen daar kunnen uitrusten en hun gedachten aan de zee kunnen vertellen.

Iets verderop, aan de Zandvoortse kant, komt een uitkijkpunt te liggen. Dat wordt een grote vlonder met daarop een driehoekig venster. Vroom: ,,Dan kun je door dat venster naar de zee kijken.'' De vergunningen zijn al aangevraagd. Wethouder Marie-José Fles wil meer bekendheid geven aan dit wandelgebied, door het onderdeel te laten worden van het Nationaal Park Hollandse Duinen.


Joep Derksen