Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2016

Omwonenden Zuideinde Zuid zijn scheuren zat

Nieuwkoop > De bewoners van Zuideinde Zuid zijn het helemaal beu. Door het al jaren af- en aanrijdende bouwverkeer ontstaan scheuren in hun huizen. Maar waar het gaat om schadevergoeding worden ze van het kastje naar de muur gestuurd. Het gemeentebestuur heeft laten weten weinig te kunnen doen, omdat niet duidelijk gemaakt kan worden welk bouwbedrijf verantwoordelijk is voor welke scheurschade.

Vorige week sprak Marijse Romeijn, namens de Bewonersvereniging van Zuideinde Zuid, in bij de meningsvormende raad. Ze wees er op, dat veel vrachtverkeer structureel te hard rijdt: 'Het bouwverkeer davert al acht jaar langs de woningen. U kunt van de bewoners niet verwachten dat ze nog mee risico lopen op financiële schade. Een aantal bewoners kan dit niet eens opbrengen.' Ze vroeg of de gemeente coulance wil tonen waar het gaat om de schaderegeling. 'Aan de basis van democratie ligt vertrouwen. Dat vertrouwen is bij ons volledig weg.'


Wethouder Paul Platen (VVD) heeft inmiddels voorgesteld om een onafhankelijke schade-expert te laten kijken naar de muurscheuren. Het oordeel van deze schade-expert zal bepalend zijn voor de vraag of de inwoners geld uitgekeerd krijgen en zo ja, van welke partij. Platen is er geen voorstander van, dat de gemeente alvast een schadefonds opzet, waaruit schade gedekt kan worden, zo liet hij weten. 'We moeten alles inzetten op de preventieve maatregelen.' Wethouder Guus Elkhuizen (SBN) voegde hier aan toe, dat het college probeert om in de toekomst het vrachtverkeer en landbouwverkeer 'op een aantal wegen te verminderen'. Hiervoor is echter wel de medewerking van omliggende gemeenten nodig.