Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2017

Steun voor PIN-initiatief

NOORDWIJK > Een nieuw initiatief van PIN (Platform Initiatief Noordwijk) wordt warm onthaald door wethouder Hans Bakker. PIN-voorman Hans Stol liet in een email aan de raad weten, dat er meer mogelijkheden zijn voor het aanleggen van extra parkeerplaatsen. Hij riep het bestuur op om zijn ideeën ook mee te nemen in een onderzoek.


De gemeente wil de mogelijkheden en (financiële) gevolgen uitzoeken van het bouwen van een grootschalige parkeergarage in het duin (bij Huis ter Duin). Ook wordt gekeken naar de optie, dat ieder bouwproject een eigen garage voor nieuwbouw en parkeercompensatie moet realiseren. Stol gaf aan, dat er ook andere keuzes gemaakt kunnen worden. ,,Een parkeergarage achter de dijk/duiin constructie van de Koningin Wilhelmina Boulevard, de ingang bij het Vuurtorenplein en de uitgang bij het Gat van Palace. Of leg een parkeergarage aan onder de Parallelboulevard; beide opties leveren circa 650 parkeerplaatsen op.'' Na een discussie in de raadscommissie van dinsdag 16 mei zegde wethouder Hans Bakker toe: ,,Al die scenario's nemen we mee in de haalbaarheidsstudies. In december kan de gemeenteraad hier dan een besluit over nemen.''