Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2018

Nieuw Elan zorgt voor onrust


[WOUBRUGGE] De Dorpsraden Woubrugge en Hoogmade maken zich ernstig zorgen over plannen van de Alphense politieke partij Nieuw Elan. Deze politici van de 'grote buur' Alphen aan den Rijn willen een weg tussen de Maximabrug en de N446. Dit zal leiden tot een enorme verkeerstoename, zo vreest Ben Beukenholdt, die maandag 22 januari namens beide dorpsraden insprak bij de gemeenteraad.

Beukenholdt: ,,Nieuw Elan wil een weg tussen de Maximabrug en de N446. Onze N446. Van een weg met vier rijstroken naar een weg met twee rijstroken. Eenmaal aangekomen bij het landelijke Ofwegen, met haar Witte Bruggetje, kan je rechtsaf naar de N207 en links af naar de A4 via het dorp Hoogmade.'' De overlast voor dat dorp en Woubrugge neemt vervolgens enorm toe, zo is de vrees: ,,Woubrugge komt dan in een situatie terecht, met een snelweg midden door het dorp.'' Hij riep de politici op om nu al ,,krachtig hun protest te uiten bij hun collega's in Alphen''.

Maar de meeste raadsleden waren van mening, dat er alleen nog maar sprake was van een 'proefballonnetje' door Nieuw Elan. Alleen gemeenteraadslid Cees de Lange (CDA) steunde het betoog van Beukenholdt: ,,De geschiedenis dreigt zich te herhalen. Alphen moet eerst maar op haar eigen grondgebied aan de slag. Het is het grote denken van Alphen. Als wij vragen, of we een paar tractoren over de busbaan mogen rijden, slaan ze op tilt, omdat dan hun bussen uit Alphen komen vast te staan.'' Hij pleitte er voor, dat de raad een brief stuurt aan de collega's in Alphen om aan te geven, dat de komst van zo'n nieuwe weg op Kaag en Braassems grondgebied niet gewenst is. En dat dit moet gebeuren, voordat een onderzoek plaats vindt. ,,Het is steeds vaker een fuik waar je in zwemt. Als het onderzoek positief is, ga dan maar bezwaar maken. Laten we gewoon aangeven, dat we niet positief zijn!'' Maar De Lange kreeg geen steun van de overige partijen. Ook wethouder Herman Haarman vond het ,,wat vroegtijdig om actie te ondernemen.''