Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 januari 2018

Statushouders klaar voor arbeidsmarkt

Nieuwkoop – Vluchtelingen die naar Nederland komen om daar een nieuw leven op te bouwen. Te vaak zijn er verhalen van mensen, die vervolgens jarenlang van een uitkering leven. Maar het kan ook anders; dat bewijzen vijf Syrische statushouders.


Zij volgden een cursus installatietechniek aan de Metaalvakschool en behaalden zaterdag 21 januari hun certificaat. Het doel van het volgen van deze cursus is het vinden van een baan. Zodra ze hun VCA-veiligheidscertificaat halen, kunnen ze aan de slag gaan. Een half jaar geleden rondde een andere groep statushouders ook de cursus af; zij hebben nu allemaal een baan. Het is de verwachting, dat deze vijf cursisten ook snel een betaalde functie krijgen, zo laat jobcoach Frans van der Mark weten: ,,Op dit moment zijn er veel vacatures, maar niemand om ze op te vullen. Te weinig jongeren volgen een technische opleiding en ook ouderen zijn er niet. Bij de groep statushouders zit wél potentieel en door hen de juiste woordenschat, vaardigheden en theorie te leren, krijgen de werkgevers er een groep gemotiveerde werknemers bij.''