Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

Handhaving op recreatiewoningen


[RIJNSATERWOUDE] Een wens van bewoners aan de Breenkade 6 – 11, om een permanente woonvergunning te krijgen voor hun huizen, wordt niet vervuld. Sterker nog; het college van burgemeester en wethouders begint nu een handhavingstraject tegen deze mensen. Dat moet er toe leiden, dat zij niet meer permanent wonen in deze voor recreatie bedoelde huisjes.

Wethouder Yvonne Peters vertelde donderdag 26 april: ,,We kijken altijd eerst, of legalisatie mogelijk is. Nu is besloten, dat er geen legalisatie kan plaatsvinden. Dus gaan we mogelijk handhaving inzetten. We brengen in kaart, wie daar permanent wonen, terwijl het niet mag. Na dat onderzoek komt er een constateringsbrief, gevolgd door een last onder dwangsom.'' De bewoners krijgen meerdere malen recht om bezwaar te maken. Maar als ze niet in hun recht staan, betekent dat dan, dat ze uit hun huizen gezet worden? De wethouder: ,,In theorie is de eindstap, dat iemand de woning uit gezet wordt. Maar dat is tot nu toe nog nooit gebeurd in Kaag en Braassem.''