Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juni 2018

Grenspaal opgeknapt


[RIJNSATERWOUDE] Een stukje lokale historie krijgt weer de plek die hij verdient. In 1846 stonden de dorpen Rijnsaterwoude en Woubrugge op voet van oorlog. Zij waren het oneens over de plek, waar de grens lag. Het liep zo hoog op, dat Koning Willem II zich hier zelfs mee moest bemoeien. De definitieve grensafscheiding werd uiteindelijk bepaald in een gezamenlijke vergadering van de beide gemeenten. En een grenspaal werd er neergezet, om duidelijk te maken, waar Rijnsaterwoude begon en Woubrugge ophield.

De tand des tijds tastte de grenspaal door de decennia echter behoorlijk aan. De Stichting Oud Leimuiden-Rijnsaterwoude heeft hierop het initiatief genomen om de oude grenspaal te renoveren en inmiddels is hij weer zo goed als nieuw. Woensdag 6 juni wordt de grenspaal 2.0 onthuld, in het bijzijn van beide voorzitters van de historische verenigingen; Ben Beukenholdt uit Woubrugge en Arie Blaazer uit Rijnsaterwoude.