Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 september 2018

Extra geld voor De Tweesprong


[ROELOFARENDSVEEN] Zwembad De Tweesprong krijgt haar fel gewenste 885.000 euro extra voor achterstallig onderhoud. De raadsleden gingen hier officieel over in debat, maar trokken er minder dan tien minuten voor uit. Een echte discussie was ook zinloos, omdat de politiek niets anders kan, dan instemmen met die extra uitgave. De Tweesprong moet een nieuw luchtbehandelingssysteem aanschaffen, of anders gaat het zwembad dicht. En dat laatste wil geen enkele politieke partij op haar geweten hebben.

Fractievoorzitter Marcel Doze (CDA) probeerde de overige partijen er op te wijzen, dat De Tweesprong nog een potje van 300.000 euro heeft en dat daar het geld voor dat nieuwe luchtbehandelingssysteem uit gehaald kan worden. Maar de overige raadsleden gingen daar niet in mee. Fractievoorzitter Peter van Dijk (VVD): ,,De veiligheid, hygiene en gezondheid zijn belangrijk; daar kan het geld aan besteed worden.'' Hij liet weten, dat er in de toekomst, in moeilijke economische tijden, niet meer bezuinigd moet worden op onderhoudsgeld. ,,Goedkoop is op de lange termijn duurkoop. Wij krijgen de rekening hier van gepresenteerd.'' Raadslid Hans Klink (PRO) besloot: ,,Het gaat er om, dat de veiligheid gewaarborgd wordt en dat het zwembad de komende jaren open kan blijven.''