Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 oktober 2018

Boetes voor afvaldumping


[KAAG EN BRAASSEM] Gemeentelijke opsporingsambtenaren (boa's) hebben allerlei zakken met rondslingerend huisvuil meegenomen en zijn door de inhoud gegaan. Hierbij hebben ze zeven verschillende adressen ontdekt op bijvoorbeeld enveloppen, waaruit zou blijken dat die gedumpte afvalzakken van de betreffende huishoudens afkomstig zijn. De betreffende personen krijgen in ieder geval een boete opgelegd door de gemeente, zo maakt wethouder Petra van der Wereld bekend.

Op 8 oktober haalden de boa's verkeerd aangeboden huisvuil op. De kosten die hiermee gemoeid zijn, worden verhaald op de overtreders. De wethouder kent geen genade aangaande afvaldumpers. Op de vraag, of het toegenomen zwerfafval niet juist komt, doordat de gemeente een nieuw afvalophaalsysteem heeft ingevoerd, reageert zij ontkennend. ,,Het is te gemakkelijk om te zeggen, dat dit door de gemeente komt. Waarom kan een goot deel het wel netjes doen en een paar verdommen het en doen het niet?! Je bent in eerste plaats zelf verantwoordelijk voor je rotzooi en de zorg dat je het goed afvoert. We leven hier in een gemeente, waarbij we kunnen verwachten dat mensen het afval in de container doet en niet er naast.''

Er zijn ook zakken gevonden met huisvuil, waar geen adresstickers in zaten. Van der Wereld hekelt deze overtreders: ,,Als adresgegevens verwijderd zijn van enveloppen van bol.com, dan weet je toch dat je niet goed bezig bent?! Je bent in eerste plaats zelf verantwoordelijk voor je rotzooi en zorg dat je het goed afvoert.'' De opgelegde boetes bedragen 90 euro. Hiertegen kan wel bezwaar worden gemaakt.