Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 oktober 2018

Dorpskerkconcerten voor muziekliefhebbers


[LEIMUIDEN] Het eerste van vier Dorpskerkconcerten wordt gehouden op 11 november, vanaf 13:00 uur. Die zondag combineren het Ensemble Mescolare en Martijn Boom op Marimba hun muzikale kwaliteiten.

Het Ensemble Mescolare bestaat uit vier jonge musici. Ilse Bies en Stephanie Franken bespelen de saxofoon en Junior Huigen en Jesse van der Ham de trombone,. Zij hebben het mengen (mescolare in het Italiaans) van de klanken van sax en trombone en verschillende muziekstijlen tot een hogere kunst verheven. Martijn Boom, student aan het Conservatorium, bespeelt een prachtige Adams Alpha marimba. Hij was finalist bij het Prinses Christina Concours.

Volgend jaar zijn er nog twee Dorpskerkconcerten in de Dorpskerk. Op 27 januari treedt huisgitaris Martin Boek samen met Trio En Garde uit Alphen aan den Rijn op. En op zondag 24 maart kan het publiek genieten van pianiste Oksana Polman die optreedt samen met violiste Anne van Eck. Alle concerten beginnen om 13:00. Vanaf 12:30 staat er koffie klaar. Kaarten zijn drie weken van tevoren verkrijgbaar bij de Gemakswinkel in Leimuiden. Voor meer informatie: www.dorpskerkconcerten.nl.