Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 november 2018

Geen extra geluidsoverlast A44


OEGSTGEEST – Aan de kant van Nieuw Rhijngeest zijn nieuwe geluidsschermen geplaatst bij de A44. Maar sinds die tijd beklagen bewoners aan de Dirck van Swietenlaan zich over de toegenomen geluidsoverlast van deze snelweg. Raadslid Arne-Jan Vos (D66) stelde hierover vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Het geluidscherm is neergezet door de VOF Oegstgeest aan de Rijn; een samenwerking
tussen de gemeente Oegstgeest en de ontwikkelaar BPD). Dit geluidsscherm moet er mede voor zorgen, dat het gewenste aantal woningen gebouwd kan worden in Nieuw Rhijngeest. Volgens het college is er naar aanleiding van de klachten een geluidsonderzoek uitgevoerd. Uit de berekeningen van adviesbureau Van der Boom blíjkt, dat het verschil in geluid met betrekking tot de oude en nieuwe geluidschermen ,,marginaal'' is: het geluid zou tussen de 0,4 decibel zachter tot 0,7 decibel harder kunnen zijn. Het college concludeert: ,,Dit verschil is niet waarneembaar voor het menselijke oor.''