Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 november 2018

Leerlingen krijgen afvaleducatie


Nieuwkoop – De twaalf basisscholen in Nieuwkoop zijn nog niet goed genoeg bezig met het scheiden van afval. Daarom komt het college van burgemeester en wethouders met het initiatief: 'De afvalvrije school’.

De idee achter 'De afvalvrije school' is dat de basisscholen de leerlingen actief inzetten om 'waardevol' afval apart te houden van het restafval. Dan gaat het om papier, plastic en GFT (groente-, fruit- en tuinafval). Het gescheiden 'waardevolle afval' wordt door Cyclus opgehaald. De scholen gaan zich actief inzetten om hun omgeving schoon te houden. Bovendien krijgen de kinderen van de deelnemende scholen de komende twee jaren les in 'afvaleducatie'. Door hun ervaringen te delen met hun ouders kan onze jongste generatie al meehelpen aan de overheidsdoelstelling om in 2020 het huishoudelijk afval te verminderen tot 100 kilogram per inwoner per jaar. De gemeenteraad moet de komende maand nog instemmen met dit collegevoorstel.