Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2019

ASC mag praten over kunstgras


OEGSTGEEST – De politieke partij Hart voor Oegstgeest wil er alles aan doen, om te voorkomen dat ASC haar zo vurig gewenste kunstgrasvoetbalveld krijgt. Fractievoorzitter Van Dissel riep de overige partijen donderdagavond op, om nu al te laten weten dat er geen kunstgras mag komen. En dat verdere gesprekken hierover zinloos zijn. Maar dit initiatief pakte verkeerd uit.

Van Dissel diende de motie ‘Geen kunstgras in de Veerpolder’ in en lichtte toe: ,,Het is een mogelijke wens van ASC om daar kunstgras te willen. Maar bij de overwegingen om ASC naar de Overveerpolder te verplaatsen, heeft de raad zich indertijd helder uitgesproken tegen (de komst van, JD) kunstgras. Als minimale tegemoetkoming van de natuurwaarde voor het polderlandschap.’’

De HVO-voorman kreeg geen enkele steun met zijn oproep. De overige politici vroegen zich verbaasd af, waarom het bestuur van ASC niet eens zou mogen praten over haar wens voor kunstgras. Menno Welling (PrO): ,,De raad heeft gezegd; geen kunstgras, maar ASC wil dit ter sprake brengen in een overleg. Het lijkt me prematuur om daar niet over te praten.’’

Ook raadslid Arne-Jan Vos (D66) had problemen met de motie. Volgens hem gaat het om een bevestiging van wat de raad eerder al had besloten. ,,Laten we hier geen gewoonte van maken. Dit is een precedent waar we niet naar toe willen. Het is een glijdende schaal.’’ CDA en VVD waren het hier mee eens.

Wethouder Nieuwenhuis liet daarop weten, dat in het huidige bestemmingsplan er geen mogelijkheid is, om kunstgras neer te leggen. ,,Als er besluiten worden genomen, is het in deze raad.’’ Hierop trok Van Dissel de motie in.