Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2019

Volop mogelijkheden voor senioren


Hoevens Makelaardij

KATWIJK – Hypotheken en nalatenschappen; dit zijn niet direct de onderwerpen, waar veel inwoners even goed voor gaan zitten. Maar voor u is het goed, om dit artikel te lezen; het staat vol goede tips, hoe je financieel gemakkelijkere jaren kunt hebben, het vermijden van lastige erfenisverdelingen of op welke manier je jezelf kunt voorbereiden op een zorgeloze oude dag, met alle noodzakelijke woongemakken.

Joep Derksen

Alle kennis over deze onderwerpen zit bij Hilde Ouwehand, hypotheekadviseur en registerexecuteur en Annemarie Hoevens van Hoevens Makelaardij. Hier kunnen mensen terecht voor een totaalpakket aan diensten: of het nu gaat om financieren, makelaardij, verzekeringen of nalatenschap. Hoevens en Ouwehand vertellen met passie over hun vak en geven tegelijkertijd nuttige tips en adviezen.

Bijvoorbeeld waar het gaat om de ‘maatwerkoplossing hypotheek voor senioren’: deze maatregel zorgt er voor, dat senioren op een verantwoorde manier meer kunnen lenen. Zo krijgen ze makkelijker toegang tot een levensloopbestendige woning. Ouwehand: ,,Vaak wordt er gedacht, dat er niets mogelijk is voor hypotheken voor senioren. Maar de Stichting Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft een ‘seniorenpropositie’ opgesteld. Als senioren in hun nieuwe huis goedkoper kunnen wonen, dan ze nu doen, ontstaat er meer ruimte om de financiering rond te krijgen. Zo komen levensloopbestendige woningen binnen handbereik, omdat de meeste senioren tegenwoordig een redelijke overwaarde van hun woning hebben.’’

De mensen, die al van deze regeling gebruik hebben gemaakt, zijn zonder uitzondering heel tevreden. Van een grote eengezinswoning, met een onderhoudsintensieve tuin, konden ze verhuizen naar een kleiner appartement, met minder onderhoud en van alle gemakken voorzien. Wie wil weten, of zo’n NHG ook voor haar of hem van toepassing is, kan contact opnemen met Hoevens Makelaardij.

Opeet Hypotheek

Uw hele leven hebt u keihard gewerkt; voor uw eigen toekomst en die van uw kinderen. Ouder worden? Dat is voor later. Maar op een dag besef je, dat je als 60-plusser niet meer de jongste bent. En hoe graag je ook een onbezorgd leven zou willen hebben: soms heb je het gevoel, dat er een stukje maand overblijft aan het einde van je salaris of pensioen. Dan is de Opeet Hypotheek uitermate geschikt voor u.



,,U mag zelf bepalen, wat u met het geld doet’’





Bijna iedereen, die jaren geleden een woning heeft gekocht, is nu blij met een overwaarde van soms vele tienduizenden euro’s op dit huis. Maar ja; dat geld zit in de stenen van het huis. De Opeet Hypotheek zorgt er voor, dat je het ook daadwerkelijk kunt gebruiken. Een deel van de overwaarde kun je namelijk opnemen om extra bestedingsruimte te hebben. Ouwehand: ,, Je kunt ervoor kiezen om een maandelijks bedrag uitgekeerd te krijgen, zodat je meer armslag hebt. Of je wilt met het geld uw badkamer verbouwen, uw kinderen ondersteunen of op wereldreis gaan. U mag zelf bepalen, wat u met het geld doet.’’

De Opeet Hypotheek werkt zonder aflossing, alleen is er wel rente verschuldigd aan de geldverstrekker. Maar die rente hoeft pas te worden betaald, op het moment dat de woning wordt verkocht. Hoevens Makelaardij zorgt er voor, dat niemand voor onaangename verrassingen komt te staan. Hoevens: ,,Het is onze taak om mensen te beschermen. Wij zorgen er voor, dat gebruikers van de Opeet Hypotheek geen restschuld hebben, als de woning verkocht wordt.’’

Dus, ben je 60-plus en wil je eindelijk eens van het leven genieten? Neem contact op met Hoevens Makelaardij en vraag naar de Opeet Hypotheek. Zonder zorgen kun je genieten van de door jou opgebouwde overwaarde van je huis, ongeacht de hoogte van jouw inkomen.



Blijverslening



Wanneer je al lang in je eigen huis woont, ben je er vaak enorm aan gehecht. Maar als de gezondheid wat achteruit gaat en de lichaamsdelen strammer, wordt het op een gegeven moment tijd om aanpassingen aan het huis te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld het naar beneden brengen van de slaapkamer of badkamer. Of het plaatsen van een traplift. Het zijn maatregelen, die het leven veraangenamen, maar best veel geld kosten.

Hoevens Makelaardij heeft hier een oplossing voor: de Blijverslening; in Katwijk is deze van toepassing voor alle huiseigenaren, die ook in hun bezit wonen. Tot een bedrag van 20.000 euro kun je lenen, om aanpassingen aan jouw woning uit te voeren. En als het gaat om het plaatsen van een mantelzorgunit, kan dat bedrag zelfs oplopen tot 35.000 euro. De rentetarieven zijn extreem laag en dus uitermate gunstig.



Afwikkelen nalatenschap



Het is een groot taboe bij de meeste mensen. Het bezit van een pas overledene kan soms het slechtste in de familieleden boven brengen. Juist in een tijd, waarin iedereen gewoon de ruimte zou moeten krijgen om te rouwen om de dierbare. Hoe fijn is het dan, dat register executeur Ouwehand de leiding kan nemen in de verdeling van de nalatenschap?



Een open en duidelijke afwikkeling



Tegenwoordig kan dat op zo’n manier gebeuren, dat alle erfgenamen volledig op de hoogte zijn. Dankzij het persoonlijk ‘digitaal nalatenschapsdossier’. Hiermee heb je een open en duidelijke afwikkeling en dat helpt dus om eventuele conflicten tussen erfgenamen te voorkomen. Ouwehand: ,,We helpen niet alleen met het afwikkelen van de nalatenschap, maar doen ook de voorbereidingen, op het moment dat iemand nog in leven is. Als wij als onafhankelijke partij worden aangewezen als registerexecuteur, dan verzorgen wij alle nazorg. We regelen het opzeggen van abonnementen, de belastingaangifte in het jaar van overlijden, het terughalen van verzekeringsgeld en het betalen van openstaande rekeningen. En dat zijn nog maar een paar van de zaken die komen kijken bij het afwikkelen van een erfenis en het afronden van iemands bestaan.’’

Hoevens Makelaardij is aangesloten bij de Stichting Register-Executeur; een netwerk van deskundige en betrouwbare notarissen, makelaars en taxateurs, met wie Hoevens nauw samenwerkt. Ouwehand besluit: ,,Juist doordat wij er voor zorgen, dat alles goed afgehandeld wordt, hebben alle nabestaanden de tijd om te rouwen.’’

Woningverkoop

Je zou het bijna vergeten, maar er is nóg een activiteit, waarmee Hoevens Makelaardij zich onderscheidt: de verkoop van de woningen. Wie zijn of haar huis snel en vakkundig aan een nieuwe eigenaar over wil dragen – tegen een goede prijs – kan simpelweg niet om Hoevens heen. Zij hebben de meeste contacten en worden door de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gezien als hét toonaangevende bedrijf, waar het gaat om woningverkoop.

Hoevens sluit af met een nieuwtje: ,,Op donderdagavond 6 juni, vanaf 19:00 uur, organiseren we het evenement ‘Golden Years voor 55-plussers’. Dan zullen we wat dieper ingaan op de mogelijkheden, die in dit artikel staan. Bovendien kun je op een informele manier extra informatie krijgen. Of folders mee te nemen, om deze thuis nog eens rustig na te lezen.

Wilt u als lezer van dit artikel nu al wat weten? Neem gerust contact op!



Hoevens Makelaardij Heerenweg 6B1
2222 AM Katwijk ZH
T: 071 2020 200
W:
www.hoevens.nl