Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2019

Kansen voor verhuizing hockeyclub stijgen


ROELOFARENDSVEEN / OUDE WETERING – De hockeyvereniging Alkemade kan mogelijk toch naar het Sportpad verhuizen.  Dat bleek maandagavond tijdens een informatiebijeenkomst over de toekomstplannen van het Sportpadgebied.

De Stichting Samenwerkende Basisscholen Alkemade (SSBA), Kindkracht en De Tweesprong zijn voorstander van het combineren van een IKC (brede school) met allerlei sportfaciliteiten. En in het sportpadgebied zitten onder meer twee voetbalclubs, een jeu de boulesvereniging, tennisclub en tafeltennisvereniging. Ook komen er nog huizen voor de (sociale) woningbouw. Het gebouw De Tweesprong moet vervangen: dat is dé kans om naar het hele gebied met sportvelden te kijken. De verschillende clubs en organisaties hebben ‘Sportpad United’ opgericht om de ideeën uit te werken.

De voetbalverenigingen DOSR en WVC hebben gezamenlijk vijf voetbalvelden nodig, maar er blijkt ruimte te zijn voor een extra hockeyveld. Richard Wesselman is lid van de overleggroep Sportpad United en sprak namens DOSR: ,,Die vijf velden hebben we als voetbalclubs nodig. We heten de hockey van harte welkom. Als je het gebied iets anders inricht en de velden wat verlegd, is het mogelijk om er nog een veld bij te leggen. Dan komt er een waterveld voor de hockey én we kijken naar een mogelijkheid om hockey en voetbal gezamenlijk van één veld gebruik te laten maken. Hoe we dat gaan doen, is een vraag die we nog moeten beantwoorden.’’