Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

45 sociale woningen aan Kooistrastraat


Nieuwveen – Woningstichting Nieuwkoop heeft plannen om samen met IPSE de Bruggen te zorgen voor nieuwe woningen aan de Kooistrastraat. Deze 45 huizen zijn dan bedoeld voor senioren en jongeren; tien van deze woningen zijn gereserveerd voor cliënten van IPSE. Voorheen heette deze locatie de ‘WoZoZo’, maar de nieuwe naam is: ‘Centrumlocatie Nieuwveen’.

WSN-directeur Caroline Nolet heeft de bouwontwerpen al in bezit en volgens haar is hier de afgelopen tijd meerdere malen over gesproken met het seniorenplatform en de Dorpsraad. Ad van Dongen is inwoner van Nieuwveen; hij heeft zijn twijfels over het succes van deze plannen. ,, Moeten er wel 35 woningen plus 10 voor Ursula komen? En dan alleen  sociale huurwoningen, zodat het uiterlijk eentonig wordt en niet past bij een beschermd dorpsgezicht? Zijn dat wel de wensen van de meerderheid van de dorpsgenoten?’’ Wat Van Dongen betreft, moet er meer variatie komen in de bouw: ,,Voor een deel wat luxere woningen  kunnen voor een
mooier dorpsgezicht zorgen.  Bovendie: in Nieuwveen zijn een flink aantal (32) sociale
huurwoningen (bijna) klaar voor bewoning.’’