Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 november 2019

Geen groen voor bouwplan door ontbreken groen


RIJPWETERING – Lange tijd leek er groen licht te zijn voor een plan om elf woningen te bouwen aan de Zuidweg naast nummer 33. Maar een aantal gemeenteraadsleden uitte hun zorgen over het gebrek aan groen in dit bouwplan ‘Dyckhof’.

Fractievoorzitter Nick van Egmond (D66) riep maandagavond het college op, om te kijken of dit soort bouwplannen ook moeten voldoen aan het aanbrengen van minimaal 45 m2 groen per woning. Wethouder Inge van der Meer beloofde dit te gaan onderzoeken. De gemeenteraad besloot hierop om de aanvraag voor het wijzigen van het bestemmingsplan niet te behandelen. Waarna raadslid Thijs Mooren (CDA) nog een oproep deed aan zowel de initiatiefnemer als omwonenden om bij elkaar te zitten. ,,Wanneer iedereen het met elkaar eens kan worden, scheelt dat de gang naar de rechter.’’