Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 november 2019

,,Stop het sluipverkeer!’’


RIJNSATERWOUDE – De succesvolle koffie-actie door inwoners van Rijnsaterwoude voor automobilisten van en naar Alphen smaakt naar meer. Daarom organiseren de Wouwse wijven donderdag 28 november een nieuwe anti-sluipverkeerdemonstratie. Dit keer willen de schoolkinderen er ook aan bijdragen.

Jacqueline Grauwen is woordvoerder van de Wouwse Wijven: ,,In drie jaar tijd zijn er 32% meer personenauto’s per dag bijgekomen. En bijna de helft van het verkeer in de ochtendspits is sluipverkeer, met een gemiddelde snelheid van 49 kilometer per uur.’’ Uit metingen blijkt, dat 70% van de automobilisten te hard rijdt en soms zelfs sneller gaan dan 100 kilometer per uur. Grauwen: ,,Dit kan zo niet langer. Wij willen dat de kinderen uit Leimuiden en Rijnsaterwoude veilig over de Van de Veldenweg/Herenweg naar hun (middelbare) school in Leimuiden, Rijnsaterwoude en Alphen aan de Rijn kunnen fietsen.’’

Borden, die de maximumsnelheid aangeven en stickers op kliko’s zijn niet meer voldoende. De Wouwse Wijven willen felgeelgekleurde streetprints op alle acht kruispunten, om de weg een 30 kilometeruitstraling te geven. Ook zou de oversteekplaats bij de school weer verhoogd moeten worden. En de actiegroep heeft de wens voor een verkeersdoseerinstallatie. Deze stoplichten zorgen voor een langere wachttijd en moet de automobilisten er van overtuigen, dat de sluiproute via Rijnsaterwoude meer tijd kost, dan oplevert.

Grauwen: ,,De ‘bal’ ligt bij de gemeente. Wethouder Yvonne Peters is op de hoogte van de aanhoudende groei van het sluipverkeer in zowel aantal als agressief gedrag. Stop het sluipverkeer, start vandaag! Maak te hard rijden praktisch onmogelijk. We hebben recht op een normale verkeerssituatie voor onze voordeur. We begrijpen de frustratie van spitsrijders, maar dit kan niet ten koste gaan van de veiligheid van onze schoolgaande jeugd!’’