Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Appartementen aan Lindelaan


Nieuwkoop – Aan de Lindelaan in Nieuwkoop, op de voormalige locatie van het Ashram College, moet een gebouw komen met veertig tot zestig appartementen. Als het aan wethouder Guus Elkhuizen ligt, wordt het oude schoolgebouw zo snel mogelijk gesloopt. Op die manier wordt het ‘Koetshuiseffect’ voorkomen; een oud gebouw, dat jarenlang leeg staat.

De appartementen worden gebouwd voor zowel senioren als jonge gezinnen en starters. Er komen zowel huur- als koopappartementen, in allerlei prijsklassen en energieneutraal. Wanneer senioren verhuizen naar zo’n appartement en daarbij een eengezinswoning achterlaten, wordt de doorstroming van de woningmarkt bevorderd, zo is de hoop. Elkhuizen: ,,De Lindelaan is een van de laatste unieke locaties in de kern Nieuwkoop. Ouderen kunnen hierdoor verhuizen van hun huidige sociale huurwoning naar een levensloopbestendig appartement, maar met behoud van hun huur.’’ De verwachting is, dat er veel belangstelling is voor de nieuwe woningen, mede vanwege de nabijheid van het winkelcentrum en het openbaar vervoer.