Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Zorgen over politietekort


KAAG EN BRAASSEM – De gemeente Kaag en Braassem kampt met een ernstig politietekort, zo laat wethouder Floris Schoonderwoerd weten. Van alle uren, dat agenten in dit gebied kunnen werken, wordt maar 83% van die uren daadwerkelijk gebruikt. En dat heeft gevolgen voor de inwoners. De afgelopen drie jaar zijn er 165 woninginbraken gepleegd en bij slechts vijf van die inbraken is de dader gepakt. Ook andere gemeenten zuchten onder het politietekort. De gezamenlijke colleges van burgemeester en wethouders hebben hierover een brandbrief geschreven.

In feite zijn de dorpjes, waar minder criminaliteit heerst, het slachtoffer van de gebeurtenissen in de grote steden, zo geeft Schoonderwoerd aan. ,,Denk maar aan de grote evenementen en problematieken, waar politie-inzet voor nodig is, maar ook de acties op het Malieveld en de gebeurtenissen met oud en nieuw; de inzet van de agenten legt een claim op de rest van het jaar.’’

En dat heeft gevolgen: ,,Je mag woninginbraken geen kleine criminaliteit noemen, want het heeft grote impact op de betrokkenen. Maar voor het keuzes maken over waar de politie met name voor wordt ingezet, worden die woninginbraken niet als eerste genoemd.’’ Inwoners kunnen zichzelf het beste beschermen door hun sloten volgens het politiekeurmerk te laten functioneren.