Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2020

Straatnaam voor vader des vaderlands


OEGSTGEEST – De oud-gouverneur en oud-president van Suriname, Dr. Johan Ferrier overleed tien jaar geleden in Oegstgeest. En nog altijd is er geen straatnaam vernoemd naar deze ‘vader des vaderlands’ van Suriname. Dat is een groot gemis, zo vindt gemeenteraadslid Welling (PrO). Hij roept het college van burgemeester en wethouders op, om hier verandering in aan te brengen.

,,Is de wethouder bereid met de straatnamencommissie te onderzoeken of er een straat of brug in Oegstgeest naar deze bruggenbouwer vernoemd kan worden?’’, vroeg Welling tijdens de raadsvergadering. Wethouder Huizing staat daar positief tegenover. ,,Over het toekennen van straatnamen hanteren wij een aantal kaders (regels, JD). Als het over een persoon gaat, moet iemand van onbesproken gedrag zijn, er moet een logische relatie zijn met straatnamen in de buurt, de familie moet akkoord zijn en de naam moet goed uitspreekbaar zijn.’’ Wat dat betreft lijkt niets de naamwaardering van Ferrier in de weg te staan. Huizing: ,,We hebben een lijstje liggen van potentiële straatnamen. Als er straatnamen toegekend moeten worden, raadplegen we dat lijstje. We zullen de naam van de heer Ferrier hier aan toevoegen.’’ Mogelijk komt de vereeuwiging van Ferrier in de vorm van een naambordje sneller dan gedacht. De wethouder: ,,Het hoeft niet alleen een straat te zijn. We hebben ook bruggen die naamloos zijn.’’