Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2021

Schuitengat verkocht voor één euro

Noordwijk – Het bedrijf BOMO III B.V. mag van het college van burgemeester en wethouders een stuk grond van meer dan 600 m2 kopen voor slechts één euro.

Het gaat om het Schuitengat; BOMO III B.V. is van plan om Hotels van Oranje en de omliggende panden te herontwikkelen. De initiatiefnemer wil de inrichting van het Schuitengat aan laten sluiten op de inrichting en uitstraling van de nieuwe panden.

Omdat het gemeentebestuur uitgaat van andere inrichtingseisen, heeft BOMO III B.V. gevraagd om het Schuitengat van in totaal 615 m² te kopen. Hiermee is het college akkoord gegaan en voor dit stuk grond wordt dus slechts een symbolische euro betaald. Wel blijft de huidige (openbare) functie van het Schuitengat in stand.