Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2021

“Jeugd wordt zwaar getroffen door de coronacrisis”

OEGSTGEEST – Fractievoorzitter Marcus Rolloos (BV NL) maakt zich zorgen over het geestelijke en lichamelijke welzijn van jongeren.

Rolloos stelde, dat het landelijke coronabeleid het deze jongeren zo goed als onmogelijk maakt om in de buitenlucht samen te sporten. “En dat terwijl jongeren een verwaarloosbare kans hebben om ziek of ernstig ziek te worden van Covid, maar wel extreem lijden onder het coronabeleid.” Hij wilde weten hoe het college van burgemeester en wethouders rekening houdt met de lichamelijke en psychische schade bij jongeren in het budget voor jeugdzorg.

Wethouder Nieuwenhuis bevestigde: “Ook de jeugd wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. Het college heeft maatregelen getroffen, tegen eenzaamheid. Zoals een JOIN initiatief, waarbij jongeren elkaar kunnen ontmoeten; dat is een goede aanpak om eenzaamheid te verminderen. Daarnaast hebben we een pilot op het Wellant College, waar jongerenwerkers worden neergezet, om een vraagbaak te zijn. Als het goed bevalt, kan het uitgerold worden.” Over het budget voor de jeugdzorg gaf Nieuwenhuis aan: “We zien op dit moment geen toename van het aantal jongeren dat gebruik maakt van gespecialiseerde hulp. Mocht er extra problematiek zijn, is het mogelijk om aanvullend budget beschikbaar te stellen.”