Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 augustus 2006

Kleine financiële meevaller

Lisse – VVD-wethouder Bas Brekelmans heeft dinsdag 8 augustus bekendgemaakt, dat het tarief voor het verstrekken van een huisvestingsvergunning niet langer 54,50 euro maar 30 euro zal zijn. Ieder jaar stelt de gemeente haar tarieven voor de vergunningen bij. Gewoonlijk betekent dit, dat de prijzen van de diensten omhoog gaan.

Reden voor deze verlaging is dat de prijs gelijk is getrokken met de tarieven die Holland Rijnland stelt. Het is echter niet allemaal goed nieuws wat de klok slaat, want Brekelmans kondigde ook alvast aan dat de gemeente intensief zal kijken naar de ‘kostendekkendheid van de tarieven’. Dit houdt in dat inwoners in de toekomst voor veel gemeentelijke diensten de echte kostprijs moeten betalen. Sinds 1 januari van dit jaar dient bijvoorbeeld de aanvrager van een gehandicaptenparkeerkaart een bedrag van 227 euro te betalen. Dit staat in schril contrast met de 31,40 euro en 32,24 euro die in 2004 en 2005 werden berekend.