Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 augustus 2006

Snackbar maakt kans op titel “Lelijkste plek van Nederland”.

Warmond – Niemand minder dan Eelco Brinkman, voormalig CDA-coryfee en tegenwoordig Voorzitter van de organisatie Bouwend Nederland, vertelde in het Tv-programma Nova dat hij Snackbar Joppe 2 op Tengnagel de lelijkste plek van Nederland vindt.

door: Joep Derksen

Brinkman laat aan duidelijkheid niets te wensen over: “Ik kom graag in het heerlijke stukje natuur- en recreatiegebied rondom de Kaag. Dit is een prachtig stiltegebied, waar je best wel wat wilt drinken. Ik gun iedere ondernemer zijn omzet, maar zorg dan voor een mooi terras en goed uitzicht op de natuur. ‘t Joppe is echt een last voor het oog.”

Ruud van der Drift is eigenaar van de bewuste snackbar. Hij is het eens met Brinkman. “De plek is prachtig, maar het gebouwtje zelf is niks. Dat pandje is in 2004 neergezet door de gemeente Warmond, onder de bezieling van toenmalig wethouder Van Klinken. Ik zit aan de andere kant van het Joppe en eerst zat er een andere uitbater in, maar hij stopte ermee. Iemand van de gemeente kwam naar mijn toe en vroeg: ‘Is dit niets voor u?”. Ik zei: “Het ziet er niet uit, maar de gemeente vertelde: “Er komt een pad, we gaan de pont verleggen. We hebben plannen voor bossages, afrasteringen dat de koeien er niet bij kunnen komen en nog meer van die dingen.”

Ruud gaat verder. “Als ondernemer kijk ik graag naar mogelijkheden en ik zag daar al die boten liggen. Met een paar nieuwe steigers zou ik voor alle vaarders een Bootdrive kunnen opzetten: dat is een soort McDrive voor boten. Hier zag en zie ik mogelijkheden in. De plek is goed, maar het gebouwtje is maar zozo.”

Koeienrooster

Er is al behoorlijk veel geld uitgegeven door de gemeente Warmond. Ruud: “De gemeente heeft zelf een terrasje aangelegd, maar toen kwamen de koeien binnenlopen. Vervolgens legde Warmond een koeienrooster aan, maar dat werkte niet: de koeien gingen er aan de zijkant langs. De eigenaar van de koeien, de boer, heeft er een hek voorgelegd, maar daardoor konden de fietsers er niet meer langs. Ook zat het door de gemeente aangelegde pad onder de koeienuitwerpselen. En op een gegeven moment had de gemeente geen geld meer om het beter aan te pakken.”

De ondernemer wil zelf bijdragen om de locatie aantrekkelijker te maken. Het punt is dat je zelf niets mag doen van de gemeente, terwijl er veel mogelijkheden zijn om het er wat attractiever uit te laten zien. En tot nu toe heeft de gemeente Teylingen eigenlijk nog niets gedaan. Wel wordt de pont verlegd, dus dat is een nadeel voor ’t Joppe 2.” Berustend zucht Ruud: “Ik heb het ook niet verzonnen. Laat ik maar eens kijken wat de nieuwe gemeente ervan vindt. In de derde week van augustus ga ik met hen om de tafel zitten en ik sta open voor allerlei dingen, want ik wil ondernemen op een goede manier. Ik heb altijd gezegd dat ik graag geld in het project wil steken als ze mij maar de kans geven. Een Rondje Joppe is nog onwijs leuk: voor een euro kun je met je kinderen heel wat doen: wandelen en een beetje zwemmen. In pretparken ben je vele tientallen euro’s kwijt, terwijl je hier met het gezin ook heel veel pret kunt hebben.

Politici

Een aantal politici heeft ook via hun weblog gereageerd over de kwestie van de snackbar. Rose Marie Keijzer (D66) kan de heer Brinkman “wel zoenen”. Ze legt uit: “Een paar maanden geleden heb ik in de gemeenteraad al foto’s laten zien van dit gedrocht dat een paar jaar geleden door Warmond is neergezet. Brinkman’s opmerkingen zullen ongetwijfeld helpen bij het zoeken van een oplossing.”

Albert Vink van de PvdA schrijft dat “wij al eerder hebben aangegeven dat deze patatkraam op de verkeerde plek staat en het college gevraagd de kraam te verplaatsen naar het strandje een kleine kilometer verderop.”

Andere locaties in Nederland die op de nominatie staan om uitgeroepen te worden tot lelijkste plek van Nederland zijn: de Leeuwenstraat in Hilversum, een elektrowinkel in Nijmegen, het Fortiskantoor aan het Rokin in Amsterdam en het bedrijventerrein Boekelermeer in Alkmaar.