Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 augustus 2006

Maximaal vier huurders in panden aan Heereweg

Lisse – D66-wethouder Adri de Roon heeft dinsdag 8 augustus bekendgemaakt dat er een eind komt aan de gedoogsituatie omtrent de huurpanden Heereweg 462 en 462a, vlakbij de Engelenkerk. Al jaren wonen daarin meer dan de toegestane vier personen. De huurders, voornamelijk afkomstig uit Polen, zijn geen familie van elkaar, maar zijn voor hun werk naar Lisse gekomen. De eigenaar, Fischer, vroeg het college van burgemeester en wethouders de situatie te tolereren.

Hij heeft inmiddels met betrekking tot twee stellen de huur opgezegd. Het ene koppel koopt in oktober een huis en mag van de gemeente tot die tijd op Heereweg 462 wonen. Het andere paar zal proberen met hulp van hun werkgever nieuwe woonruimte te krijgen. Als deze zoektocht niet langer dan een half jaar duurt, heeft wethouder De Roon ook met hen geduld.