Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2006

Monumentale zomereik bij Kanaalstraat 44 behouden

Lisse – Levien de Braal van D66 had nog een punt voor de rondvraag tijdens de commissievergadering Maatschappij en Financiën, afgelopen woensdagavond. ‘De gemeente heeft in september 2005 een onderzoeksrapportage opgesteld over de zomereik die gesitueerd is aan het Hofje van Six en overhangt richting perceel Kanaalstraat 44. We vragen aandacht voor bescherming van deze monumentale boom, zodat hij geen schade ondervindt aan de sloop- en bouwactiviteiten op dat perceel. Hoe wil het college schade aan deze monumentale boom voorkomen?’

Wethouder Guus Mesman beantwoordde de vraag: ‘Al in het verlenen van de bouwvergunning hebben we aandacht gevraagd voor deze boom en de eigenaar Meijer moet heel voorzichtig met de Zomereik omspringen. Op dit moment vinden geen werkzaamheden plaats, maar zodra de aan- en afvoer van het materiaal plaatsvindt, zal de boom afgeschermd moeten worden. Twee afdelingen van de gemeente zullen zich hier mee bezig houden.