Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 november 2006

Nieuwe Hemavestiging aanwinst voor Voorhout

Voorhout – De wachtende klanten zeiden het tegen elkaar: “Eindelijk is het dan zo ver: er is een Hema in Voorhout!” Op vrijdag 27 oktober opende de nieuwste winkel in de Herenstraat de deuren; omdat er al mensen buiten stonden te wachten, ging de zaak zelfs een paar minuten eerder open dan gepland.

Joep Derksen

Eigenaars Rene en Anke Luxen lieten hun dochters Celine en Denise het wit-rode lint doorknippen, waarna de klanten naar binnen konden gaan. De eerste bezoeker, Willemien van Schie (78), liep door de brede paden en vertelde: ‘Ik keek heel erg uit naar de komst van de Hema. Het is heel leuk voor Voorhout dat deze winkel er is. Winkelen is altijd gezellig en nu hoef ik niet meer zo snel naar Sassenheim te gaan om mijn basisbenodigdheden te kopen.’ Een andere klant van de eerste minuut was Rita Frisart: ‘Het ziet er leuk uit en de meeste dingen waar je voor naar de Hema gaat, hebben ze hier ook. Deze winkel is een vooruitgang voor Voorhout.’

Bij de Hema werken acht mensen die de klanten met raad en daad behulpzaam zijn. Een van de medewerkers is Charlotte: “We zijn erg enthousiast en hopen dat het druk gaat worden. Het eerste wat vandaag verkocht werd, was een rookworst en vervolgens een pak met washandjes in allerlei verschillende kleuren.” Rene wil ook het volgende kwijt: “De opening is sneller gegaan dan verwacht en dat is mede te danken aan de gemeente Teylingen. Zij hebben echt hun medewerking verleend aan het verstrekken van de vergunningen. Dat mag ook wel eens gezegd worden.”

De bezoeker zal een ding zeker opvallen: de gangpaden zijn zeer geschikt om met kinderwagens of rollators te manoeuvreren: toch redelijk uniek in deze tijd waarin veel winkels met allerlei stellages worden volgebouwd. Kortom, de nieuwste telg aan de Herenstraat 92/A is een aanwinst voor Voorhout.