Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2007

"Niveau machinefabriek ontgroeid"

West End

Ben van Berge Henegouwen, marketingspecialist, vertelt waarom West End bij de genomineerden zit. “We zijn het niveau van machinefabriek ontgroeid, we leveren namelijk aan verschillende industrieën zoals de ruimtevaart, luchtsimulatie, chemische, pharma- en voedingsindustrie en andere hoogwaardige industrieën. We hebben onze eigen R&D-afdeling en helpen de klant met het ontwerpen van de machines. Dankzij onze buitendienst kunnen we alles wat we ontwerpen ook installeren en onderhouden.”
door Joep Derksen
Het bedrijf dat dit jaar 60 jaar bestaat, bouwt heel verschillende producten: apparatuur om nieuwe satellieten voor de ruimtevaart te testen, hardwarecomponenten die benodigd zijn bij vliegtuigsimulaties zoals frames van 5 meter breed en 4,5 meter hoog. Maar denk ook aan simulators voor maritiem onderzoek, verfmengmachines en mallen waarin medicijnen geperst kunnen worden vinden hun oorsprong bij West End.

Klantenkring

Tot de niet geringe klantenkring behoren de European Space Agency, TNO, Avery Denisson Amerika en Akzo Nobel. Van Berge Henegouwen: “Dit zijn de meest bekende en prestigieuze klanten. Maar ook doen we veel werk voor productiebedrijven in de regio, zoals aanpassingswerk en productiewerk. Er bestaat een grote vraag naar bijvoorbeeld het maken van een as, of reparatiewerkzaamheden.”

Op de vraag waarom hij denkt dat West End genomineerd is, geeft de marketingspecialist twee redenen: “Als eerste het maatschappelijk belang. West End heeft als een van de weinige bedrijven heel veel aandacht voor scholing en opleiding, voor jongeren enerzijds en voor bestaand personeel anderzijds. Met name leiden we jaarlijks jongeren op via onze leer-werkprogramma’s. We hebben 50 personeelsleden in dienst en er zijn jaren gehad dat je bijna 10% had van mensen in de jongste categorie die je aan het opleiden was. Dit doen we vanwege onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar ook om de leeftijdsopbouw over een langere periode vast te houden. Over veertig jaar wil West End ook voldoende vaklui in dienst te hebben.”
Hoogste graad
Hij vervolgt: “De tweede reden is dat de jury op zoek was naar innovatieve bedrijven. Wij kiezen voor innovatieve oplossingen van klanten. We maken hardware voor meerdere testsatellieten en twee satellieten die zich daadwerkelijk in de ruimte bevinden. Doordat we dit bereikt hebben, zijn we toegetreden tot de hoogste graad van het toeleveranciersniveau in de ruimtevaartsector.

Meer informatie is te vinden op:
www.westendbv.nl