Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 januari 2007

Trein strandt door kapotte bovenleiding

Teylingen – Heel Nederland had last van de storm die vorige week donderdag over ons land raasde, al viel de schade in deze omgeving mee. Dat kon overigens niet gezegd worden van het treinverkeer, want al vroeg in de middag stonden de treinen in de regio Leiden zo goed als stil door zware windstoten. Een trein op weg naar Voorhout moest noodgedwongen bijna twee uur stilstaan op 500 meter afstand van het station. Dat betekende dat ook de reizigers veel geduld moesten hebben om donderdagavond op hun plaats van bestemming te komen.

De gehele tijd waren de spoorbomen bij de Jacoba van Beierenweg gesloten, wat in eerste instantie tot een lange rij auto’s leidde. De politie greep echter spoedig in, en reguleerde het verkeer tussen de spoorbomen door. De bewuste trein stond al die tijd bij het bruggetje van het Rietpad. Een woordvoerder van verkeersinformatie vertelde hierover: “Er was sprake van een gebroken bovenleiding en de trein heeft stilgestaan van 13:00 tot 14:45 uur. Er zijn in die tussentijd geen reizigers uit de trein gestapt, maar de passagiers moesten, nadat de trein uiteindelijk op het Voorhoutse station aankwamen, vervangend vervoer zoeken.”