Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 februari 2007

‘Terugkeer woonkrant zaak van Holland Rijnland’

Leiden/regio – De Leidse wethouder Marc Witteman zegt de motie die oproept tot de terugkeer van een papieren woonkrant en onlangs werd ondersteund door een meerderheid in de Leidse raad uit te willen voeren, maar daartoe zelf niet in staat is. Volgens de wethouder is de regionale woonruimteverdeling de verantwoordelijkheid van Holland Rijnland.

De wethouder reageert bij monde van zijn woordvoerder Floor van Deursen: “Ik heb een brief geschreven naar het dagelijks bestuur van Holland Rijnland, want de verantwoordelijkheid voor woonruimteverdeling ligt bij hen. In deze brief wordt gevraagd de motie voor te leggen aan het Portefeuillehoudersoverleg Ruimte van de regio Holland Rijnland. Gevraagd wordt deze motie uit te voeren en Holland Rijnland zal hierover beslissen.”

Het antwoord op de vraag of Witteman de motie ondersteunt, is enigszins cryptisch: “Mijn mening is niet interessant, want we moeten als college gehoor geven aan de motie. Als er een motie wordt aangenomen, moet die gewoon worden uitgevoerd. Het is nu in handen van de regio om de bal op te pakken.”

Victor Klein, Beleidsmedewerker Holland Rijnland, is per mail op de hoogte gebracht dat de brief eraan zit te komen. “Op 3 maart is de eerstvolgende vergadering van de beleidscommissie woonruimteverdeling en dan zal de brief van wethouder Witteman besproken worden”, reageert hij. Heeft de motie van de Leidse gemeenteraad enige kans van slagen? Klein: “Het is niet zomaar dat een motie wordt ingediend en dat we er dan wat mee moeten doen. Eerst moet bekeken worden hoe groot de doelgroep is die niet bereikt wordt. Tijdens het overleg op 3 maart gaan we bespreken hoe dat het beste onderzocht kan worden.”