Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2007

"De grond goed aanstampen nadat de boom geplant is"

Voorhout – Op de vijftigste boomplantdag plantten ook in Voorhout weer tientallen kinderen zuurstofscheppende natuurwezens. Om precies te zijn: 12 exemplaren van het type Prunus ‘Umineko’: smal opgaande sierkersen met een zuilvormige kroonvorm die zes tot acht meter hoog wordt. Leerlingen uit groep 7 van de Regenboog en de Achtbaan mochten dit keer helpen de bomen op hun plaats te zetten bij het gebouw ‘Amadeus’ tussen de parkeerplaats van sporthal De Tulp en het speelterrein.

door Joep Derksen

Tamar, Tessa, Laura, Marloek, Bob en Rick (De Achtbaan, bij juf Esther) waren erg enthousiast na dit heuglijke intermezzo: “We hebben hier veel van geleerd, namelijk dat bomen erg belangrijk zijn voor zuurstof en het milieu. Ook moet je de grond goed aanstampen nadat de boom geplant is”, roepen ze door elkaar. “Het is alleen jammer dat de jongens ons op de voeten trapten zodat we nu vieze schoenen hebben”, beteuterde Tessa. Alle leerlingen waren echter dolblij met het diploma en het potje narcissen dat ze ontvingen.

Ook wethouder Wim Hollart en Steven Schrader van Woningstichting De Vooruitgang waren aanwezig en genoten van het moment. De wethouder: “Dit zijn toch de krenten in de pap van het wethouder zijn. Ook voor die kinderen is het leuk, want later kunnen ze vertellen dat die bomen door henzelf geplant zijn.”