Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2007

Gratis milieustraat op de tocht

LISSE – ‘De gemeente is groot genoeg om een eigen milieustraat te hebben, maar dat hoeft niet per sé in eigen beheer’. Met deze woorden stelde wethouder Jan Kippers (CDA) de toekomst van de milieustraat in het ongewisse. Blijft het aanbrengen van afval bij de milieustraat gratis?
Ingenieur Paul de Bruin, partner van het onderzoeksbureau IPR Normag, legt uit: ‘De gemeente bepaalt de kwaliteit van de service en de wijze waarop het inzamelingsbeleid gebeurt. De uitvoerders willen zo efficiënt en doelmatig mogelijk de werkzaamheden uitvoeren en de gemeente bepaalt zelf wat en hoe alles gebeurt. Doordat Lisse aandeelhouder wordt van De Meerlanden in ruil voor het uitbesteden van de werkzaamheden, houd je grip op het bedrijf. Als we over tien jaren net zo goed willen presteren als nu, moeten we tijdig maatregelen nemen.


Kippers: ‘Wij als gemeente Lisse willen een milieustraat behouden, maar de vraag blijft wie de eigenaar wordt. Er zijn dan meerdere mogelijkheden die in de volgende fase bekeken worden: gaat de afvalstoffenheffing omhoog of moeten de burgers aan de poort betalen. In ieder geval is het zo, dat wanneer De Meerlanden, dat zonder winstoogmerk opereert, aandelen overhandigt aan Lisse, waardoor we invloed behouden op het beleid en zelfs dividend uitgekeerd krijgen. De gemeente zal altijd bepalen wat er moet gebeuren.’