Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2007

Informatieavond voor nieuwe inwoners na kritiek gepimpt

DOOR JOEP DERKSEN

LISSE – De bijeenkomst voor nieuwe inwoners, die op dinsdag 22 mei plaatsvindt, wordt ‘opgepimpt’ ten opzicht van voorgaande jaren, zo maakte burgemeester Corrie Langelaar bekend.

In voorgaande jaren werd er nogal eens geklaagd over de langdradigheid van het evenement, de politieke profileringen en de liturgie aan klachten die tijdens de vragenronde werden opgemerkt. De gemeente heeft zich deze kritiek aangetrokken en gooit het programma gedeeltelijk om voor een ‘leuke, vlotte en informatieve avond’.

Het afgelopen jaar heeft Lisse 200 nieuwe inwoners mogen verwelkomen en de ervaring leert dat zo’n 70 mensen de welkomstbijeenkomst bezoeken. Langelaar vertelt over het programma: ‘Na een korte introductie van de collegeleden, nemen we 15 minuten de tijd voor een vragenronde. Na de rondleiding door het gemeentehuis kunnen mensen informeel met elkaar en de politici babbelen. Luchtig en informatief zijn hierbij de kernwoorden. Na afloop verrassen we de mensen met een cadeautje: ze krijgen elk twee gratis toegangskaart voor museum De Zwarte Tulp en een flyer met een fietsroute door Lisse.’