Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 mei 2007

'Leve de Koningin'

Voorhout – Met een ‘Leve de Koningin’ opende wethouder Wim Hollart de aubade, waarbij zo’n 50 Voorhoutse gedecoreerden getuige waren van het hartstochtelijke zingen dat uit honderden kelen klonk. De mensen werden aangevoerd door leden van Pro Musica, Cantabile, het Parochiële koor en Henk, het eenmanslid van het Sassenheimse Mannenkoor. Zij zetten liederen in als: “Piet Hein”, “Mijn Nederland”, “Jan Klaassen”, het Voorhouts Volkslied en “Oranje boven”. Uiteraard ontbraken de twee bekendste coupletten van het Wilhelmus ook niet.
Wellicht was het de wind of een stofje in het oog, maar enkele van de mensen die tussen 1948 en 2007 gedecoreerd zijn, veegden toch met een zakdoek in hun ogen. In het publiek stond Zuster Valentina (78) hartstochtelijk mee te zingen. Tussen twee liederen door verklapte ze: “Ik knap hier helemaal van op, want ik was vroeger zanglerares. Ik ben blij dat ik hier vooraan sta, want ik ga niet bij die oudjes daar zitten. Daar ben ik veel te jong voor!”