Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2007

Miljoenennota leidt tot vertrouwen in projecten

LISSE – De gemeente lijkt een financieel gezonde toekomst tegemoet te gaan, zo bleek uit de cijfers van de miljoenennota die wethouder Bas Brekelmans (VVD) tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën presenteerde. Tot 2016 zal Lisse in totaal een bedrag van 3 miljoen euro overhouden, terwijl het wel lukt om alle geplande projecten uit te voeren.

Brekelmans: ‘Doel van de miljoenennota is om inzicht te geven in de samenhang en de effecten op langere termijn ten behoeve van een structureel gezonde financiële huishouding. De gemeenteraad moet zich wat minder druk maken over uitgaven van een paar duizend euro en zich meer buigen over de financieel ingrijpendere zaken. We wilden als gemeente meer voorzieningen en dan moet je daar ook voor plannen.

Na een uitgebreide presentatie bleek dat Lisse in de periode 2007 – 2016 een bedrag van net onder de 3 miljoen euro overhoudt, mede dankzij inkomsten van dividendgelden uit Nuonaandelen. De wethouder concludeert: ‘Uit het overzicht van de miljoenennota blijkt dat structureel een fors bedrag overblijft als veiligheidsklep. Dat is tot 2016 een totaalbedrag van 2.993.000, in vergelijking met de huidige programmabegroting. Met deze cijfers kan ik met recht zeggen dat ik vertrouwen heb in de realisatie van de plannen van het college.’