Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2007

Subsidieverzoek festival voor ‘350 jaar trekvaart’

LISSE – Een verzoek van de Vereniging Oud Lisse (VOL) om een kunstwerk te plaatsen nabij Halfweg is door wethouder Adri de Roon (D66) afgewezen. Dit kunstwerk zou een eerbetoon zijn aan het 350-jarig jubileum van de Haarlemmertrekvaart en het buurtschap Halfweg.

Een subsidieaanvraag van de Stichting Cultuur & Recreatie Zuid-Holland, maakt wel kans op een positief antwoord, zo maakte De Roon bekend. ‘Deze subsidieaanvraag betreft een evenement dat plaatsvindt in het weekend van 29 en 30 september. Het is een reizend festival waarin de rol van 350 Jaar Trekvaart Haarlem-Leiden wordt belicht. Bij dit evenement worden verschillende gemeenten betrokken en Oegstgeest en Bloemendaal hebben al besloten te subsidiëren. Deze aanvraag wordt behandeld door de commissie Culturele Zaken, die namens het college besluit of subsidie wordt toegekend. Vooralsnog is de commissie positief ten aanzien van dit initiatief, maar wil voor 21 mei een uitgewerkt plan van de stichting ontvangen. In dit plan moet met name aandacht worden besteed aan de betrokkenheid van de Lissers bij dit evenement.’