Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2007

Bluspakken krimpen

LISSE – De in 2006 aangeschafte en fonkelnieuwe bluskleding van de brandweer kromp zodanig in de was dat de 35 bluspakken niet meer geschikt waren voor gebruik.
Onderzoek van TNO wees uit dat de oorzaak van het probleem ligt in een productiefout bij het spinnen en weven van de pakken. De leverancier van de bluspakken, Smit en van Rijsbergen, is bereid de bluskleding kosteloos te vervangen. De gemeente Lisse gaat echter voor een verbeterde versie van de bluspakken en legt ruim 3.000 euro neer om de extra kosten te overbruggen.
Wethouder Adri de Roon (D66) legt uit: ‘De brandweer kreeg de bluspakken in het midden van 2006 en na de eerste was in december werd een overdadige krimp geconstateerd. We kiezen voor de nieuwe versie van de bluspakken vanwege de duimlussen, een noodritssluiting en knie- en elleboogbeschermers die hierop zitten.’ De oude bluskleding was, net als de nieuwe, wel brandwerend.