Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2007

Burgemeester pleit voor AED

LISSE – Burgemeester Corrie Langelaar reageerde dinsdag 10 juli op het fatale incident in winkelcentrum Blokhuis. Daarbij raakte een vrouw onwel, waarna duidelijk werd dat er geen automatische extern defibrillator aanwezig was.

‘Het is onvoorstelbaar pijnlijk dat mensen vragen om een AED en dit apparaat is er niet. De mensen voelen zich op dat moment machteloos. Persoonlijk vind ik de AED een goed ding en gemakkelijk hanteerbaar. Ik wil niet zeggen dat de betreffende vrouw met de AED in leven was gebleven, maar dit apparaat kan in de toekomst altijd helpen bij vergelijkbare omstandigheden.’