Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2007

Schilderijen en keramiek in bestuurscentrum Voorhout

VOORHOUT – In groten getale kwamen de bezoekers weer naar het bestuurscentrum voor de opening van de Werkgroep Kunstpromotie Voorhout. Opnieuw zijn tientallen werken van kunstenaars tentoongesteld en in dit geval betreft het schilderijen van Anton Brand en keramiek van Noortje Schermerhorn.

Door Joep Derksen

Brand’s oude beroep was planoloog en hierdoor schetste hij veel op het gebied van de architectuur. Dit beviel hem zo goed, dat hij in 1990 de penseel heeft opgepakt om te gaan aquarelleren. “Maar ook met olieverf, wat een heel andere techniek is, kom ik aardig uit de voeten”, zo informeert Brand. “Ik gebruik foto’s of een plaatje als voorbeeld en startpunt, waarbij mijn einddoel is om een bevredigend beeld te creeren.” Gaat Brand zich verdiepen in de abstracte kunst? “Ik ben er nog niet uit, want dat is een enorme stap. Met een schilderij heb ik een uitstapje naar het abstracte gedaan, maar ik vind het juist zo leuk om met zowel kleuren als vormen te werken.”

Vlak voordat de opening begint, komt keramist Schermerhorn binnen. Werken met klei en keramiek is sinds 1984 haar grootste passie, zo legt ze uit: “Klei is heel aards, sober en simpel en daar houd ik van. Je werkt met de vier elementen: lucht, aarde, vuur en water en ik vorm het tot een eindproduct.”

De tientallen kunstvoorwerpen staan en hangen verspreid door de hal van het bestuurscentrum. Riet Lippits en haar collega’s hebben weer uitstekend werk verricht om ook de werken van de kunstenaars zo bij elkaar te plaatsen dat een synergisch effect ontstaat. De tentoonstelling is tot 14 september gratis te zien bij het Bestuurscentrum, op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur.